insecten verjagen

Vliegen


In de zomer kunnen vliegen een ware plaag zijn. Vliegen vergaren zich graag bij het vuilnis. Klikoís zijn favoriet. Ze leggen daar graag hun eitjes. Om vliegen zo ver mogelijk uit de omgeving van je huis te houden, begin je daarom maar beter met een zo goed mogelijke hygiŽne.

Eerste hulp bij het verjagen van vliegen

Vliegen komen op de geur van afvalresten af. Zorg daarom voor een goede hygiŽne in de keuken, vooral in en rond de vuilnisbakken. Maak de klikoís regelmatig schoon met water en groene zeep. Laat geen etensresten staan, maar gooi dit meteen weg. Maak gebruik van composteerbare afvalzakjes. Zo blijft de vuilnisbak niet alleen schoner, de vuilnis trekt op deze manier ook minder vliegen aan. Als de kliko in de volle zon staat, helpt het een stokje tussen het deksel te steken, om het vuil te laten ademen. Het afval kan zo beter uitdrogen.
Vliegen houden niet van de geur van azijn. Maak je fornuis en kookplaten na het koken schoon met water en azijn.
Overrijp fruit trekt fruitvliegjes aan. Controleer de fruitschaal daarom regelmatig of het fruit nog vers is. Was het fruit eerst voordat je het in de fruitschaal legt.
Ook de volgende middelen zorgen voor minder vliegen:

Bestrijdingsmiddelen

Je kunt gebruik maken van vliegenvangers zonder gif. Je vindt ze in bijna alle supermarkten en tuincentra. Er zijn ook spuitbussen met giftige gassen om vliegen te verdrijven. Het gebruik ervan is echter af te raden als er jonge kinderen rondlopen.
Volgende tip : Wespen »
Copyright 2006 - 2016 - NewEgo B.V.
Gratis snelle offerte »

13 stemmen / gem. score 4
Mijn tip toevoegen Relelateerde links Meer onderwerpen » « vorigeverder »